Carne mechada / Meat and chicken loaf

Carne mechada

 

After a long time, thanks to my brother, I found this long sought after family recipie.

It is good accopmanied by a salad, or mashed potatoe. This needs to be prepared a day or two before it’s needed.

Serves 5 or 6.

 

English

Ingredients

  • 500 g minced beef
  • 500 g minced pork
  • 2 chicken breasts
  • Chopped parsly (1 tsp)
  • 1 packet of mushroom soup
  • 8 oz (or more) streaky bacon
  • Garlic salt ( 1/2 tsp)
  • 2 eggs

Preparation

  • Cut up the bacon into small pieces and mix with both minces.
  • Add eggs garlic salt and parsley and continue to mix.
  • Then with hands mix in the mushroom soup packet contents.
  • Now split mince mixture in half and on a board, spread half into an oblong shape with rounded end ( approx 12 “).
  • Place skinned chicken breasts (uncooked) on and then cover with the other half of the mince mixture, curving over the edges to cover chicken.
  • Wrap in foil, place on baking tray and cook at gas mark 6 for 40 minutes, then turn over and cook for another 40 minutes.

 

ML2Minced meat and chicken breasts before covering

Spanish

Ingredients

  • 500 g carne picada de vacuno
  • 500 g carne picada de cerdo
  • 2 pechugas de gallina
  • Perejil (1 cucharilla)
  • 1 lata crema de champiñones
  • 250 g beicon cortados en trozos
  • Sal de ajo ( 1/2 cucharilla)
  • 2 huevos

Elaboración

  • Cortar el beicon en trozos pequeños y mezclar con la carne picada
  • Agregue los huevos, ajo, sal y perejil y continúan mezclando.
  • Luego con las manos se mezcla el contenido del paquete de sopa de hongos.
  • Ahora dividida la mezcla por la mitad y en un tablero, extender la mitad en forma oblonga con el extremo redondeado (aprox. 25 cms).
  • Coloque las pechugas de pollo sin piel (sin cocer) encima y luego cubrir con la otra mitad de la mezcla de carne picada, redondear los bordes para cubrir el pollo.
  • Envuelva en papel de aluminio, coloque en el horno a 180ºC durante 40 minutos, luego dar la vuelta y cocine por otros 40 minutos.

ML1

The chicken breasts covered and ready for the oven

Tips

For a more even shape use a bread loaf oven dish. Also to obtain a more compact meat for easy slicing put a weight on top of the hot meatloaf until cold. Once cold place in fridge for a few hours before needed.

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